Home Eurohonig Eurohonig
utilaje apicole, materiale si consumabile pentru apicultura
relatii despre comenzi la tel/fax 0244337133,
0726302860 sau 0745084486
Bucuresti
Ne puteti contacta si pe email la: eurohonig.dep@gmail.com


                                 NOUTATE: Hrană proteinică de nouă generatie - Mybee Feed                       Produs pentru invertirea rapidă și completă a siropului de zahăr: INVERTOFIX!                       Etichete personalizate pentru orice sortiment de miere - AICI.                      
Oferta de produse
MAGAZIN ONLINE
Cumpără cărţi
Mybee Feed
InvertoFix
Dany's BienenWohl
Slideshows
Diverse
Lumea Apicolă
Concurs foto



Ne găsiți și pe Facebook

Politică confidențialitate

Politică cookie-uri

INSTRUCTIUNI PENTRU UTILIZAREA

cutiei Jenter pentru producerea matcilor fara transvazare








Se infig 112 funduri de celula prin spatele placii cu fund de fagure. Se aseaza placa cu celule peste placa cu fund de fagure, se aplica grila pentru arestare matca peste aceasta si placa de inchidere spate.

Se alege matca cea care corespunde cel mai bine criteriilor de selectie ale apicultorului, se introduce prin gaura din grila de arestare matca si se aplica capacul pentru eliberarea matcii.

Se decupeaza dintr-un fagure crescut o portiune de dimensiunile cutiei Jenter si se fixeaza cutia in fagure astfel incat sa nu depaseasca planul fagurelui iar acesta se introduce in cuib. O alta posibilitate este fixarea cutiei Jenter pe interiorul peretelui cutiei de cuib.

Se urmareste starea insamantarii celulelor din cutia Jenter incepand cu a doua zi dupa introducere. La 72 de ore de la momentul inceperii pontei matcii se scoate cusca din stup, se elibereaza matca prin indepartarea grilei de arestare matca si se perie albina din cutie inapoi in stup. In cazul matcilor foarte prolifice care insamanteaza in totalitate spatiul disponibil in cutie, se indeparteaza capacul pentru eliberarea matcii la momentul oportun pentru a evita situatia depunerii de 2 sau 3 oua intr-o celula.



Se duce cutia la laboratorul supinei si se incepe operatiunea de extragere a fundurilor de celula, dupa indepartarea placii de inchidere din spatele cutiei.



Se ataseaza fiecarui fund de celula cate un potiras artificial.

Pentru o extragere facila a fundurilor de celula se foloseste ca sprijin capatul lung al extractorului.

Apoi se introduce capatul din spate al fundului de celula in suportul port botca (galben, cu aripioare).


Daca exista in dotare dopuri de fixare a suportilor port botca (galben, fara aripioare) se ataseaza ansamblul astfel alcatuit acestora. In continuare se urmareste tehnologia specifica de crestere a matcilor din botci.



Se introduce ansamblul astfel alcatuit in gaurile leaturilor de crestere ale ramerelor specifice tehnologiei de crestere a matcilor.



Dupa terminarea unui ciclu de producere de matci se procedeaza la curatirea placii cu fund de fagure folosind capatul scurt al extractorului





Deasemeni se curata fiecare potiras artificial folosind scula pentru curatire special profilata ca o racleta rotativa





Eclozionarea botcilor se poate face in nucleele de imperechere cu casete transparente, introducerea botcii in caseta se face in zona decupata a fagurelui montat la interiorul acesteia.


 
 

logo MyBee Feed

Hrană proteinică de nouă generație pentru albine. Fără organisme modificate genetic!

Pentru invertirea siropului de zahăr

Dany’s BienenWohl

Tratament antivarroa eligibil prin programul PNA 2024